LevensEnergie in Beeld: Chakra 1

Je eerste chakra is prachtig, helder rood van kleur en bevindt zich onderaan je ruggengraat. Dit is je wortelchakra, een fundament, het ‘ik ben’.

Je voelt je veilig en minder angstig. Hoe beter je grondt, hoe meer liefde er stroomt en hoe sterker je fundering. Als onze chakra’s in balans zijn kunnen we gemakkelijk energie opnemen van de wereld om ons heen, dit gebruiken voor ons welbevinden en het delen met anderen.

Ik voel me in balans

Jij voelt je veilig en goed geaard, je stopt als het ware je stekker in het stopcontact van de aarde. Prikkels kunnen worden afgevoerd. 


Je neemt je ruimte in, voelt je helder, bent doelgericht en voelt je thuis in de wereld.

Ik voel me niet in balans

Mogelijk is er dan boosheid, jaloezie of ben je in de slachtofferrol belandt. 


Je bent onzeker en voelt je niet veilig in de wereld. Je raakt ook sneller overprikkeld. Vaak is er een gebrek aan energie en levenskracht.


Wat heb ik nodig?

Neem je plek in, je hebt recht op je eigen persoonlijke veilige ruimte (bij trauma in de jeugdjaren is de eigen persoonlijke ruimte niet altijd gekend).  Spreek met jezelf af dat je mag genieten, van liefde voor jezelf en de ander, lekker eten, ontspanning, geld en plezier. 


Ben je even de weg kwijt, neem contact op met de huisarts - therapeut of CoachNog even tijd nodig voor therapie, hier enkele tips

Kleur je stuitje in gedachten rood, eet rood fruit, 

draag rood ondergoed/ 

sokken om te aarden. 

Masseer je voeten met warme olie of wandel in de natuur. 

Begin de dag met een dansje, spring in de plassen of loop op blote voeten door het gras.