Oude dynamieken Dader - Slachtofferschap loslaten: 

Familiekarma laten stoppen bij jou

In mijn praktijk behandel ik steeds meer jongeren en kinderen. 

En meestal behandel ik de kinderen via de ouder of ouders. 


 De jongvolwassenen zeggen ook wel eens: 

“Nathalie, mijn moeder zou hier in deze stoel dienen te zitten, niet ik”. 

En dat klopt!

 Het heeft alles te maken met het volgende. Als kind kopieer je alles van je ouders.  In de baarmoeder van je moeder, leef je het leven van je moeder, want:


- Je eet wat je moeder eet

- En je drinkt wat je moeder drinkt

- Wat je moeder denkt, denk jij ook

- Alle ervaringen van je moeder in het verleden tot nu mag 

  en kan je zien

- Hoe je moeder omgaat met emoties en gevoelens, is hoe jij 

  grotendeels zal omgaan met emoties en gevoelens

- Je voelt hoe je moeder zich voelt


Kortom, je ervaart alles wat je moeder ervaart en heeft ervaren. Dat willen we alleen liever niet horen en weten. 

Alleen zo is het wel.


Je leeft je moeders leven, totdat je dat doorhebt ;)

En je ervoor kiest om daar los van te komen. Je eigen gedrag te creëren. Zelf te bepalen hoe om te gaan met situaties en personen, is in feite wat je dient te gaan doen. 


Pas dan laat je je ouders los (loslaten wil niet zeggen contact verbreken). Want het betreft natuurlijk niet alleen moeders, het betreft ook je vader, je grootouders, je familie en alle andere volwassenen in je leven. Denk aan leerkrachten bijvoorbeeld.


Je bent net je vader.  Nooit gehoord dat je op iemand anders lijkt van de familie? Het is niet zo raar hoor. Gedrag en denkpatronen wordt generatie op generatie doorgegeven. 


Stel dat een overgrootmoeder een psychose had tijdens een zwangerschap, dan is de kans aanwezig dat de latere generaties ook een psychose ervaren. Dit kom ik namelijk tegen in mijn praktijk. 

Is een psychose dan erfelijk? Niet in mijn ervaring. 


Je krijgt een psychose immers omdat je op een bepaalde wijze omgaat (c.q. reageert op) met bepaalde situaties en ervaringen. Kortom, het is gedrag. Dat gedrag, dat geef je door aan alle volgende generaties.


Tenzij er iemand is in de familielijn die dat gedragspatroon verbreekt. Het gehele patroon dus stopt.


Familie karma

Zo wordt dit ook wel genoemd. En het heeft dus te maken met het feit dat gedrag wordt doorgegeven aan alle volgende generaties. Een aantal klanten zeggen wel eens: “er heerst een vloek in de familie”. 


En ik begrijp wel waarom het zo kan worden gezien en aangeduid. Want we geven zowel positieve als negatieve gedragspatronen door. Alleen willen we vaak alleen maar de negatieve dingen in het leven zien. We zijn als mens verslaafd aan leed, negativiteit, drama, ellende, misère. De oplettende lezer zal opmerken: “Een verslaving is ook gedrag”.


Karma in haar diepere betekenis

Kan je dit dan oplossen?

Ja. Als volwassene kan je de problemen waar je kinderen en eventuele (aanstaande) kleinkinderen oplossen. Echt waar. Als jij namelijk een emotionele blokkade in jezelf oplost. 


Dan doorbreek je het gedragspatroon. Je verandert. En dat heeft effect en is van invloed op iedereen in de bloedlijn. Met terugwerkende en vooruit werkende kracht. Dus als je werkt aan jezelf, los je problemen op in het verleden, het nu en de toekomst.


Hoe kan dat dan?

Dat is een goede vraag en ik ben blij dat je die stelt. Want het is belangrijk dat je bewust bent van hoe het werkt. 


Als je namelijk steeds bewuster wordt van hoe mens zijn werkt en hoe energie werkt dan kom je erachter dat we allen met elkaar verbonden zijn. 


Een fenomeen wat je vast al wel eens hebt gehoord. Dus even in het kort, want ik kan er een dag over lesgeven en zoveel tijd heb je niet waarschijnlijk.


Je bent een ziel

Die tijdelijk in je huidige lichaam verblijft. Je ziel heeft een zielenfamilie. Dat is een groep zielen die nauw met elkaar verbonden zijn. 

In die groep zielen, de zielenfamilie, heb je:

een tweelingziel - een tweelingvlam - zielenmaatjes - overzielen


En het lijkt erop dat je iedere keer weer te maken hebt gedurende een leven met diezelfde zielenfamilie. Alleen de ene keer is je huidige vader bijvoorbeeld je oom of je broer of een leraar. 


Kortom, de rollen binnen de zielenfamilie wisselen. Je komt alleen steeds deze zielenfamilieleden tegen in al je levens. Zo kan het zijn dat je iemand ontmoet en weet dat je elkaar kent. 


Alleen heb je beiden geen enkel idee waarvan je elkaar kent. Dat is iemand van je zielenfamilie. En niet iedereen heeft dus standaard een prominente rol in je leven.


Vandaar dat het belangrijk is om onverwerkte negatieve emoties en gedragspatronen in jezelf op te lossen. Dan doorbreek je het doorgeefsysteem en help je iedereen in je zielenfamilie. 


En dat ook nog eens op diverse manieren. Er zijn diverse technieken. Denk aan hypnose, EFT, mediteren, healing etc. 


Persoonlijk ben ik een voorstander van zelfredzaamheid. Dus ik ben al mijn hele leven op zoek naar werkbare technieken en methoden die ik zelf kan toepassen. 


Want ik heb er kortweg een hekel aan om afhankelijk te zijn van anderen. En als zij het kunnen, kan ik het ook leren. 1 van mijn motto’s.

Ook jij kan dit leren.


En ook jij bent in staat om familie karma, problemen in de karmische lijn op te lossen. Echt waar. Doe je het niet voor jezelf, dan doe je het wel voor je kinderen, kleinkinderen, partner, familie, kennis,