Hooggevoeligheid is ...

een aura-probleem.

Hooggevoeligheid is 'voelen met je energieveld'.

Het geeft je een extra dimensie maar het kan ook problemen geven.

Tekening van een aura. De aura is erg groot, dus deze persoon is hooggevoelig.

Hooggevoeligheid is een auraprobleem. Mensen die hooggevoelig zijn voelen storende invloeden in hun aura. Hun energieveld is te groot. Daardoor krijg je veel te veel prikkels binnen. Dat geeft onrust en vermoeidheid, en soms zelfs angsten. Je kunt wel leren je energieveld te beschermen. Je kunt hem afsluiten voor die storende invloeden. De aura is een afspiegeling van je emotionele en mentale staat op dat moment. Dus jijzelf bent de enige die daar iets aan kan

Alles wat leeft heeft een energieveld om zich heen.

Het menselijk energieveld bestaat uit verschillende aura-lagen, en chakra's die de aura-lagen met het lichaam verbinden. Een gezonde aura is 'je eigen ruimte'. Je kunt het energieveld niet zien. Tenminste niet met je ogen. Ik kan je laten voelen hoe het voelt als iemand je energieveld binnen komt. Dat is al duizenden keren gebeurd natuurlijk. Maar je was je nooit zo bewust wat er precies gebeurde op energieniveau. Ik kan je ook laten voelen hoe het voelt als je energieveld goed is afgesloten. Een heel verschil!

Hoe ziet de aura er uit als iemand hooggevoelig is?

Bij hooggevoeligen is de aura niet goed is afgesloten. De aura is te ruim. De buitenrand van de aura is dan wazig. Alles komt binnen. Soms staat een chakra te ver open. Dat geeft ook meer onrust. Mensen met adhd hebben vaak een aura die te groot is, én niet tot aan de grond komt. Dan krijg je te veel prikkels binnen, én je kunt ze niet meer kwijtraken. Daar word je heel onrustig van! 


Meestal uit zich dit in concentratieproblemen, drukte en woede-uitbarstingen, of emotionele pieken en dalen. Sommige HSP-ers voelen het energieveld van een ander, en nemen dat helemaal over. Zij zijn niet meer zichzelf maar worden een spiegelbeeld van iemand anders. Vaak de partner of een vriend. 


Die HSP-ers zijn hun eigen identiteit een beetje kwijt. 

"Ik weet eigenlijk niet wie ik zelf ben".

Bij hooggevoeligheid ben je snel overprikkeld, doordat het energieveld te open is.

Voel je niet zoveel van die prikkels in je energieveld? Misschien valt het je niet zo op. Misschien voel je je alleen wat ongemakkelijk tussen andere mensen. Maar de onrust die je voelt kan komen door de emoties of zorgen van die ander. Of gewoon doordat de energie van de ander zo anders aanvoelt dan die van jezelf. Zo kun je ook last hebben van de straling van elektrische apparaten, computers, wifi. Soms neem je emoties over. Als een ander verdrietig is, dan voel je dat verdriet in je eigen lichaam. Heb je last van wisselende stemmingen? Misschien zijn die stemmingen niet van jou maar neem je ze over uit je omgeving.

Je voelt je nog eens extra overprikkeld door je irritatie over de overprikkeling

Het probleem is dat de buitenwereld zo anders aanvoelt dan je eigen energie. Je wilt rust voelen. Zodra er iemand anders in de buurt is voel je je onrustig. De irritatie daarover maakt het erger. Tot nu toe wist je niet dat het aan je energieveld lag. 


Dus waarschijnlijk dacht je dat het aan jou lag. Jij kunt de stress niet aan. Jij voelt je onzeker. Jij bent niet opgewassen tegen je baas, je collega of je schoonvader. Je kunt situaties proberen te ontvluchten. Je kunt boos op jezelf worden en jezelf dwingen 'sterk te zijn'. Maar daar word je ook niet blij van.

Als je je bewust bent van je energieveld, dan kun je er ook iets aan veranderen.

De aura is een afspiegeling van je emotionele en mentale toestand op dat moment. Als je je teen stoot verandert je aura net zo snel als je humeur. Dus als je energieveld eenmaal in orde is, zul je dat zelf in stand moeten houden. Ik leer je eenvoudige technieken om chakra's minder open te zetten, de aura te gronden, zwakke plekken sterk te maken. Zo leer je jezelf te beschermen tegen overprikkeling. En je leert de drukte te laten 'wegstromen'. Maar het belangrijkste is dat je je energieveld klein houdt. Nou ja niet te groot maar ook niet te klein. Precies zoals het goed voelt voor jou.