Het voorbije jaar ...

 In het 2020 - 2021 worden velen uitgedaagd, om opnieuw in contact te komen met zichzelf. 

Het jaren leven vanuit, overlevingsmechanisme werd voor velen een spiegel voor verandering. 


De grootste en de eerste stap die ieder dient te zetten, om echt te leven vanuit je ware zelf is ...

Kom uit je Hoofd! Kom opnieuw in contact met je ware voelen.


Ik ervaarde tijdens het corona online coaching jaar, dat dit voor velen één van de moeilijkste uitdagingen was.

Coaching of therapie vanuit je denken, geeft inzichten.

Coaching of therapie vanuit je voelen, intuïtie brengt je in beweging, 

verandering komt tot stand.

Tips, trucs en tools om uit je hoofd te komen.

Dansen

Dansen aardt. Zoek een dans die bij je past. Sacrale dans, 5 Ritmes van Gabrielle Roth, buikdansen, tango, Biodanza: er is vast en een dans die je bevalt.

Dansen met je ogen dicht

Dansen kan ook in je eentje, of allemaal met een blinddoek voor in een groep, of gewoon met je ogen dicht. Dan word je niet afgeleid en kun je je beter concentreren op je innerlijk gevoel. 

Op je handen zitten

Om snel te aarden kun je je handen onder je zitbotjes leggen. Voel de warmte van je handen onder je billen.

Zit op een ballon

Blaas een ballon op en leg hem op een stoel. Laat jezelf er langzaam op zakken. Ja, dat is eng, want je denkt dat hij knapt, maar dat hoeft niet te gebeuren als je het voorzichtig doet, ballonnen kunnen veel hebben. Als er toch een knalt, des te leuker.

Handen op je liezen slapen

Deze leerde ik tijdens Reiki Master. Iedereen heeft we een beetje reiki-energie in zijn handen. Leg in bed je handen op je lezen - dat stimuleert allerlei belangrijke energiekanalen die erdoor stromen.

Wissel voetmassages uit

Masseer de voeten van een vriend en laat jouw voeten masseren. Zelf masseren levert ook oxytocine op!

Neem een kijkje

Met blote voeten op kokosmat

En voel je voetzolen

Dauwtrappen

's Ochtends vroeg is het gras meestal vochtig. Loop erover met blote voeten. Ontspan je voeten en voel ... Ik ga 's ochtends op mijn blote voeten naar het kippen- en konijnenhok om de dieren eten te geven. Een heerlijk gevoel.

Achteruit stappen

Aan de hand van iemand - zoals kinderen graag doen - of los: achteruit lopen betekent dat je hele lichaam uitgenodigd wordt om te voelen wat er achter je is.

Olifantenloop

Een tip van Joe Weston. Olifanten zijn zwaar en mogen niet vallen, dus lopen heel voorzicht. 

Houd je gewicht op je ene been terwijl je je andere voet naar voren strekt en als het ware voelt of het oké is om hem neer te zetten. Een paar minuten per dag zo lopen. - bv. met blote voeten op het gras - maakt je sterker van binnen.

Familieopstellingen

Meedoen aan een workshop Familieopstelling is goed voor je lichaamsbewustzijn. Als je een opstelling staat als representant van iemand anders, krijg je allerlei lichamelijke gewaarwordingen. Het is erg belangrijk dat je die goed voelt, want ze zijn niet van jou maar van de personen die je representeert. Je moet dus aardig voelen en ook uiten wat je voelt. Voor mensen die geleerd hebben hun gevoelens te negeren, is dit een intense oefening.

EFT

Emotional Freedom Techniques (EFT) heet ook wel 'Tapping' en werkt met jezelf aanraken terwijl je bevestigt: 'ik accepteer mezelf volledig en diep, precies zoals ik ben, met het probleem of het gevoel dat ik nu heb. Je klopt zachtjes op accupunten: die de zijkant van je hand, naast je wenkbrauwen, onder je ogen, onder je neus, op je sleutelbeen, onder je armen, en weer omhoog op je kruin, terwijl je bezig bent met jezelf te accepteren inclusief alles wat er speelt. 

EFT in de buurt

0