Vindt de Eigen Wijze vrouw in jezelf en leef vrij!

Ben jij die vrouw die haar eigen plek wil vinden?

En stevig in haar schoenen wil staan?

Je mag jezelf op een vriendelijke manier op de eerste plek zetten.

Zonder oude koeien uit de sloot te halen en tranentrekkende sessies.

Ieder mooi mens bewandelt haar unieke ontwikkelingsweg 

en tegelijkertijd zijn er algemene lijnen te zien in het proces:

Coaching Van Identiteit naar Hartverbinding

Coaching van Hart- naar Zielsverbinding

Bewustwording (geboorte)

Door een crisis, een bijzondere ontmoeting of een ingrijpende gebeurtenis word je wakker geschud.  Je beseft dat er meer in je zin dan eruit komt. In alle gevallen is er een bewustzijn: hoe jij met jezelf en de wereld omgaat is de sleutel tot verandering. Met de stap om hulp te zoeken bij je ontwikkelingsweg scep je nieuwe mogelijkheden voor je ontplooiing als mooi mens.

Verwerking (het kind)

Je ontdekt hoe sterk vastgezette emoties en overtuigingen uit je verleden bepalen hoe je nu bent. Je wordt je bewust van de drijfveren achter de conditioneringen. Binnen een veilige setting laat je verdrongen gevoelens en gedachten toe om ze vervolgens met respect, mildheid en liefde een plek te geven. Het vrijkomen van gevoelens van pijn, angst, woede en verdriet heelt je en plaatst je ervaringen in het juiste perspectief. 


Momenten van healing voelen als momenten waarop je weer contact krijgt met de openheid, de kwetsbaarheid en het onbevangen vertrouwen uit je kindertijd.

Grenzen verleggen (de jongere)

Je leert jezelf tot in alle hoeken kennen. Je bent benieuwd naar wat je werking is op anderen. Benieuwd naar je negativiteit en wat zich in je schaduw bevindt. Benieuwd naar hoe je eigen lijden creërt. Je gaat zien wie je echt bent en hoe je verantwoordelijkheid voor jezelf draagt en deze niet bij een ander legt. 


Hiermee neem je afscheid van vormen van slachtofferschap waarmee je vroeger verklaarde hoe jouw lijden door anderen veroorzaakt werd. Om een vrijer mens te worden, begeef je je in gebieden die je voor jezelf afgesloten had:

- Assertief zijn, 

- Grenzen stellen, 

- intimiteit toelaten

- leiding nemen

- kwetsbaar durven zijn 

- gevoelens tonen


Je zet het licht op wat je gewend bent in het donker te houden en experimenteert met het nieuwe gedrag.

Toepassing en discipline

Terwijl het proces van bewustwording, verwerking en bevrijding doorgaat, verleft je aandacht zich naar de praktische toepassing van je inzichten in je dagelijks bestaan. Door je inzichten naar de dagelijkse praktijk te vertalen, ga je anders functioneren, dichter bij jezelf. Met ups en downs word je assertiever of creatiever, expressiever ... Wat je vanbinnen weet, wordt vlees en bloed. Je zoekt ondersteuning bij je ontwikkelingsproces door een discipline te betrachten die je helpt.


Door je volhardende inzet om het niet op te geven krijg je steeds meer contact met je diepere verlangens en met de wijze waarop je aan die verlangens in het dagelijks leven expressie geeft.

Accepteren en loslaten (de wijze)

Op deze ontwikkelingsweg leer je jezelf vanbinnen en vanbuiten kennen en daarmee ook datgene wat niet te veranderen, maar onverbrekelijk met jou verbonden is. Je accepteert dat het instrument waarmee jij je levensmuziek kunt maken beperkingen heeft.  Je leert lotsgegevens te accepteren en laat het idee los dat er nog iets buiten jou moet gebeuren voordat jij kunt zijn wie je bent.


Het persoonlijke werk dat je te doen staat, is emotioneel en mentaal schoon blijven. Dat vereist een voortdurende alertheid om projecties terug te nemen, je valkuilen te zien voor je erin stapt en niet in te haken op de negativiteit van anderen. 


Je focus verschuift van je persoonlijk proces naar wat je, zonder jezelf weg te cijferen, kunt betekenen voor de wereld om je heen.

Overgave (de dood)

Je zoekt steeds de moed om je over te kunnen geven aan wat de stem van je ziel je zegt. Je leert je, met elke kleine door die je sterft, verder toe te vertrouwen aan het grotere geheel waarin je bent ingebed (spiritueel proces). Het diepe besef van de vergankelijkheid van dit aardse bestaan helpt je om je niet te verzetten maar mee te stromen naar waar het leven je brengt.

Stilte, bidden, mediteren (de lege Ruimte)

Aandacht voor je spirituele ontwikkeling is er gedurende het hele proces, maar gaandeweg verschuift de focus van het werken aan jezelf naar een meditatieve manier van leven.


Stilteretraites, binnen, yoga, mediteren helpen je om met vertrouwen en bezieling in het leven te staan en jouw unieke bijdrage aan de wereld te leveren.

Persoonlijke ontwikkeling is nooit klaar

Het is geen rechte weg van A naar B, eerder lijkt het op een wentelstrap, waarbij je dezelfde obstakels steeds opnieuw ziet, sommige ontdekingen opnieuw doet, en zo verdieping vinct in oude thema's, maar dan vanuit een ander gezichtspunt. 


Soms lijkt het of je niet veranderd omdat dezelfde thema's terugkomen maar dat is niet waar, want stap voor stap sta je met meer bezieling en vertrouwen in het leven.