Voetreflexologie

Een weerspiegeling van je organen, vind je terug in je voeten.

Sta krachtig in het hier en nu.

De voet is als een spiegel van de volledige mens.

Voetreflexologie is een leerrijke, natuurlijke manier om uw lichaam te helpen zichzelf te helen.


Het is een massagetechniek waarbij er door druk op de voet een bepaald gedeelte van het lichaam of orgaan gestimuleerd of juist tot rust gebracht wordt.


Door de massage ontstaat er een betere doorbloeding en zo worden de afvalstoffen sneller afgevoerd en organen gaan beter werken.Voetreflexologie heeft een invloed op het hele lichaam en brengt het weer in balans en harmonie.


De voeten manueel bewerkt en gemasseerd om disbalans in de rest van ons lichaam te voorkomen, te ondersteunen en/of te healen. Het is ook een holistische therapie, waarbij lichaam en geest in evenwicht wordt gebracht, en gestoorde of geblokkeerde energieën een betere doorstroming krijgen.


Wanneer pas je voetreflexologie toe?

Voetreflex wordt toegepast bij gezonde mensen ter activering van de energie circulatie. Zij zullen de massage als prettig en ontspannen ervaren en zelden pijn voelen.


Bij mensen die een disbalans tussen hun denken en voelen en bij wie het evenwicht wordt verstoord door bepaalde blokkades, kan voetreflexmassage een stimulerende werking hebben.

De oude geneeskunde leert ons dat de bloedstroom de energie circulatie volgt. Wordt de doorstroming belemmerd, dan noemen we dit een blokkade.


Bij een blokkade is er sprake van een minimale stofwisseling rond het aangetaste gebied. Er vormen zich zuurkristallen op de zenuw uiteinden in de voeten, en dan raakt ons lichaam uit balans.


Voetreflex is zeker aanbevolen bij:

- slaapstoornissen, stress, depressie, hoofdpijn, spier en gewrichtspijnen, menstruatiepijn, vocht vasthouden, slechte bloedcirculatie of gewoon om te genieten :)


Een verstoring in het lichaam is dan ook terug te vinden op de voeten in de vorm van een pijnlijke plek. Door het masseren van deze plek wordt een goede doorbloeding op gang gebracht. Ook kleine kinderen die veel huilen en ons niet kunnen vertellen wat er aan de hand is, kunnen vaak worden gekalmeerd door een zachte massage van hun voetjes.


Tarieven